Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτριος Καρέλλας, τοποθετήθηκε για μία σειρά ζητημάτων του χαρτοφυλακίου του.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος έκανε μία ανασκόπηση των οικονομικών δεδομένων και τον προϋπολογισμό που παρελήφθη για την πρόνοια 790 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα είναι στα 1,9 δις ευρώ. Φέτος δε συμπλήρωσε ότι προστέθηκαν άλλα 300 εκατ. ευρώ καθώς το αρμόδιο υπουργείο αύξησε κατά 40% των προϋπολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων, από 650 εκατ. ευρώ στα 910 εκατ. ευρώ.
Στόχος του Υπουργείου είναι να φτάσει ο προϋπολογισμός το 2020 στο 2% του Α.Ε.Π., δηλαδή 3,6 δισ. ευρώ. Σε ότι αφορά τα κονδύλια για την πρόνοια, ο κ. Δ. Καρέλλας τόνισε κατηγορηματικά ότι αυτά δεν συνδέονται με τα αναδρομικά για τους ένστολους.
Παρακολουθήστε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
Πηγή: ΥΠΕΚΑΚΑ