Οι εορτασμοί για φέτος είναι εξαιρετικά ξεχωριστοί, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει το 2020 ως «Έτος Νοσηλευτών/τριών», προς τιμήν της 200ης επετείου από τη γέννηση της Florence Nightingale.

Η πανδημία COVID-19 έρχεται τραγικά να επιβεβαιώσει την σημαντικότητα του ρόλου των νοσηλευτών/νοσηλευτριών για ακόμη μια φορά. Το νοσηλευτικό προσωπικό, οι υγειονομικοί και γενικότερα η επιστημονική κοινότητα βρέθηκαν μπροστά σε αχαρτογράφητα νερά και κλήθηκαν να υπερασπιστούν την ανθρώπινη ζωή, βάζοντας σε καθημερινό κίνδυνο την δική τους, αφού ο ιός είναι άγνωστος όπως και η ενδεδειγμένη θεραπεία.

Οι νοσηλευτές/τριες που αποτελούν την μεγαλύτερη μάζα του ανθρώπινου δυναμικού στο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας μιας χώρας, έχοντας μια δυνατή φωνή και δύναμη, προσφέρουν υγεία σε όλους, μπορούν να προσφέρουν περισσότερα με λιγότερα και προσαρμόζονται αποτελεσματικά σε κάθε νέα πρόκληση.

Μικρός φόρος τιμής από μέρους μας, η έκφραση σεβασμού, εκτίμησης, υποστήριξης και βαθιάς ευγνωμοσύνης προς όλους τους Νοσηλευτές/τριες για το διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, με μοναδικό σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Εισάγετε το όνομά σας