Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού της Στερεάς Ελλάδος, φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  κ. Δημήτρης Καρέλλας, όπου είχε την ευκαιρία να παράσχει ενημέρωση για την εξέλιξη της εφαρμογής του νόμου της αναδοχής και της υιοθεσίας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρέλλας, ανέφερε ότι σήμερα είναι έτοιμα τα εγχειρίδια εκπαίδευσης των εκπαιδευτών των επαγγελματιών που ακολούθως θα καταρτίσουν τους υπολοίπους, αλλά και εκείνα της εκπαίδευσης των υποψηφίων αναδόχων και υποψηφίων θετών γονέων. Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη διημερίδα που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κοινωνικοί λειτουργοί και επαγγελματίες του χώρου ήλθαν σε επαφή με τους ακαδημαϊκούς του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης που εκπόνησαν τις σχετικές μελέτες, για τις οποίες και έλαβαν ενημέρωση. Στη διημερίδα μετείχε και στέλεχος του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έκανε μνεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.anynet.gr και τον διαφανή τρόπο με τον οποίο πλέον πραγματοποιείται η σχετική διαδικασία. Σχετική ενημέρωση μπορεί να λάβει κάποιος επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα www.kkppstereas.gr – ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ – ΘΕΤΟΣ ΓΟΝΕΑΣ και κατεβάζοντας το σχετικό εγχειρίδιο που εξέδωσε πρόσφατα ο φορέας και το οποίο ήδη έχει μοιραστεί σε σειρά κοινωνικών δομών στην ευρύτερη περιοχή. (εδώ)

Αναφερόμενος στην προεργασία για την κατάρτιση του σχετικού νόμου, έκανε αναφορά στην προετοιμασία που είχε γίνει από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, το οποίο μέσα στο 2017 είχε ήδη διοργανώσει δύο εκπαιδευτικές – ενημερωτικές εκδηλώσεις, ώστε να μπορέσει να μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο πληροφορίες και προτάσεις προκειμένου αυτές να ενσωματωθούν στο σχετικό νόμο.

Τέλος, ο κ. Δ. Καρέλλας έκανε λόγο για ένα χρονικό διάστημα από οκτώ έως δώδεκα μηνών, μέσα στο οποίο παιδιά που ζουν σε ιδρυματικό περιβάλλον μπορούν υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις να ενταχθούν σε πλαίσιο οικογενειακού τύπου φροντίδας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρακολουθήστε τις τοποθετήσεις του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Εισάγετε το όνομά σας