Στις 12 Δεκεμβρίου 2018 δημοσιεύθηκε το Φ.Ε.Κ. της υπ’ αριθ. Δ12/ΓΠ.οικ. 62866/1832 Κοινής Υπουργικής Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη σχετικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες.

Με την παρούσα απόφαση επικαιροποιείται και ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας των εξωϊδρυματικών δομών, που προάγουν την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και την απαγκίστρωση από την κλειστού ή ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Η Υποστηριζόμενη Διαβίωση είναι η ενδεδειγμένη δράση μέσω της οποίας συντελείται η αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται σε μονάδες κλειστής φροντίδας, η αποφυγή της ιδρυματοποίησής τους, στην περίπτωση που το οικογενειακό τους περιβάλλον αδυνατεί για οποιοδήποτε λόγο να υποστηρίξει τη διαβίωσή τους και η απόκτηση καλύτερης ποιότητας ζωής με περισσότερες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία και μεγαλύτερο έλεγχο, από τα ίδια, των επιλογών τους.

Δείτε εδώ την Κοινή Υπουργική Απόφαση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Εισάγετε το όνομά σας