Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε από το 1992 να εορτάζεται κάθε χρόνο  στις 3 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συνανθρώπων μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας.

Με αφορμή την ημέρα αυτή δίνεται η ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία και να ενισχύσουν την προσπάθεια κατανόησης που αφορούν σε θέματα αναπηρίας και υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων αυτών. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα  πολύτιμα οφέλη που απορρέουν  από την ένταξη και επανένταξη  των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα αναπηρίας  συνδράμει ουσιαστικά ,στη βελτίωση της ζωής  των συμπολιτών μας με αναπηρία, σε όλες τις πλευρές της καθημερινότητας τους, στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, επιδεικνύοντας τον απαιτούμενο σεβασμό και καταρρίπτοντας τα στίγματα προκατάληψης και ρατσισμού του παρελθόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Εισάγετε το όνομά σας