Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όσοι παρευρέθηκαν το  απόγευμα του Σαββάτου 3/11 στο νεοκλασικό κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την ενημερωτική – εκπαιδευτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τίτλο: «Σύγχρονες προοπτικές στην άνοια: Από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση».

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλής επιστημονικής στάθμης ομιλίες αλλά και χρηστικές συμβουλές πρόληψης και διαχείρισης της νόσου από την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών και διακεκριμένη πανεπιστημιακό, κα Μάγδα Τσολάκη, καθώς και από τις συνεργάτιδες της, κ.κ. Κωνσταντίνα Καραγκιόζη, Ευδοκία Νικολαιδου και Αγωγιάτου Χριστίνα.

Στόχος της εκδήλωσης όπως εξήγησε κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Θεόδωρος Δημόπουλος ήταν αφενός η βελτίωση και η περαιτέρω κατάρτιση των παρόχων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για μια νόσο που θα επιβαρύνει όλο και περισσότερο του φορείς υγείας και πρόνοιας και αφετέρου η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, που αναλαμβάνει τη φροντίδα των οικείων τους και η οποία μπορεί να επιδράσει θετικά στην ανάσχεση του φαινομένου της προτίμησης στην κλειστού ή ιδρυματικού τύπου φροντίδα. 

Τέλος, την εκδήλωση χαιρέτησε με επιστολή του ο Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την πρόσκλησή του να παραστώ και να χαιρετίσω τη σημερινή εκπαιδευτική εκδήλωση…Θέλω επίσης να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την περαιτέρω κατάρτιση του προσωπικού των δομών που επιλαμβάνονται της φροντίδας ατόμων που πάσχουν από άνοια, αλλά και την ενημέρωση των οικείων των ανοϊκών ασθενών που καλούνται να ανταπεξέλθουν στη σωστή διαχείριση της νόσου… Η πίεση για τα συστήματα υγείας είναι μεγάλη, καθώς η άνοια προκαλεί υψηλή υγειονομική δαπάνη λόγω των αυξημένων και συχνών αναγκών για νοσηλεία, θεραπευτική αγωγή και φροντίδα του πάσχοντος αλλά και υποστήριξη των φροντιστών…Αυτή η πρόκληση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο συλλογικά. Όσο η επιστημονική κοινότητα εντείνει τις προσπάθειες για την πρόληψη, την αποτροπή εμφάνισης και την ανάπτυξη του φαρμάκου θεραπείας της άνοιας, ο στόχος πρέπει να είναι η ενίσχυση της αρωγής της πολιτείας και η διαμόρφωση μιας κοινωνίας φιλικής, ευαισθητοποιημένης και ενημερωμένης ως προς τη νόσο.
Η σημερινή εκδήλωση του Κέντρου συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι κάθε επιτυχία», ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος του Δήμου Καμένων Βούρλων κα Ευφροσύνη Μπεζάτη και ο συνεργάτης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Οικονόμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Εισάγετε το όνομά σας