Στη συζήτηση που έλαβε χώρα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας» μετείχε κατόπιν προσκλήσεως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο της ακρόασης των εξωκοινοβουλευτικών φορέων που σχετίζονται με τον τομέα της παιδικής προστασίας.

Στις τοποθετήσεις του, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Θεόδωρος Δημόπουλος έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο, παιδοκεντρική προσέγγιση το οποίο και θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την επικράτηση της οικογενειακού τύπου φροντίδας αντί της στατικής και εσωστρεφούς ιδρυματικής φροντίδας.

Αναφορικά με τις ενστάσεις και τους εγειρόμενους προβληματισμούς που υφίστανται, επεσήμανε ότι αυτοί αντιβαίνουν συνταγματικές και άλλες διατάξεις του εθνικού μας δικαίου, αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ψηφίσματα σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντίκεινται τεκμηριωμένων επιστημονικών ευρημάτων και αποτελούν τροχοπέδη για την επανασύνδεση των παιδιών με το οικογενειακό πλαίσιο.

Συνοψίζοντας, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος σημείωσε ότι το παρόν νομοσχέδιο δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να λαμβάνει υπ’ όψιν του μία πραγματικότητα, χωρίς από την άλλη να κάνει εκπτώσεις στον εξονυχιστικό έλεγχο της διαδικασίας, με την οριζόντια ψηφιοποίηση της, την ύπαρξη δικλείδων ασφαλείας, ενδελεχών αξιολογήσεων για την εξακρίβωση της ύπαρξης των απαιτούμενων ικανοτήτων των υποψηφίων αναδόχων γονέων.

Πατώντας εδώ, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της Συνεδρίασης, ενώ ακολουθεί το απόσπασμα της τοποθέτησης του Προέδρου του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Εισάγετε το όνομά σας