Ενεργοποιήθηκε σήμερα το Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας. Όσοι πολίτες επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.anynet.gr/

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που σηματοδοτεί ταυτόχρονα την εφαρμογή του νέου νόμου για την Αναδοχή και την Υιοθεσία, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκαν η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου και η Αν. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εμπνευστής του νόμου τομή για τα δεδομένα της παιδικής προστασίας, κα Θεανώ Φωτίου.

Οι δύο Υπουργοί συναντήθηκαν με φιλοξενούμενα παιδιά του Ιδρύματος, αναδόχους, θετούς, και υποψήφιους γονείς, καθώς και με εργαζόμενους που θα διαχειριστούν το νέο πρόγραμμα.

«Ένας νόμος που γεννήθηκε για να υπηρετήσει τα παιδιά τίθεται σήμερα σε εφαρμογή», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για νόμο που αποτελεί τομή για τα δεδομένα της κοινωνικής προστασίας στη χώρα, ο οποίος βάζει πια το ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας σε εντελώς νέες βάσεις διαφάνειας και αξιοπρέπειας, μακριά από αυτά που ίσχυαν στον τόπο μας επί δεκαετίες».

Η Υπουργός επισήμανε ότι «με την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία, επιταχύνονται οι διαδικασίες και προωθούνται επιστημονικές και σαφείς μεθόδους αξιολόγησης των υποψήφιων γονιών, θετών ή αναδόχων» και τόνισε ότι «δίνουμε, έτσι, τέλος σε μια ψυχοφθόρα αναμονή τεσσάρων, έξι ή πολλές φορές και οκτώ ετών η οποία μειώνεται πλέον σε οκτώ έως δώδεκα μήνες».

«Σχεδιάσαμε τον νόμο βάσει των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας. Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα που αυτή η κυβέρνηση το έκανε πράξη. Είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε έπειτα από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς», δήλωσε η κ. Θεανώ Φωτίου.

«Αν η υιοθεσία είναι μια πράξη υπέρτατης αγάπης, η αναδοχή είναι σπουδαία πράξη γενναιοδωρίας και αλτρουισμού. Απευθύνω έκκληση προς όλες και όλους να ανοίξουν μια ζεστή αγκαλιά για αυτά τα παιδιά», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός.

Στην εκδήλωση αναγγελίας της ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, παρευρέθηκαν επίσης εκτός από την οικοδέσποινα Πρόεδρο του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Αττικής και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής – Υιοθεσίας, κα Σοφία Κωνσταντέλια, ο πρώην Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νάσος Ηλιόπουλος, η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της Αν. Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ελευθερία Τσακιροπούλου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής – Υιοθεσίας, κ. Περικλής Τζιάρας και ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αν. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής – Υιοθεσίας, κ. Θεόδωρος Δημόπουλος.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέφερε: «Πλέον οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν απευθείας αίτηση στο www.anynet.gr αξιοποιώντας τα πρώτα αποτελέσματα ενός εμβληματικού νόμου που γεννήθηκε για το παιδί».

Δείτε παρακάτω τα σχετικά ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Εισάγετε το όνομά σας