Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κ. Θεόδωρου Δημόπουλου και του Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, κ. Νικόλαου Κοντοπάνου. Παρόλο που από το 2014 η μονάδα κοινωνικής φροντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας αποτελεί αυτοτελές νομικό πρόσωπο, μη εντασσόμενο στον παραπάνω περιφερειακό φορέα, η συνεργασία σε ανώτερο επίπεδο κατά την παρούσα συγκυρία παραμένει στενή και παραγωγική.

Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν η εναλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και διαχείρισης ειδικότερων θεμάτων των ωφελουμένων που διαβιούν υπό το καθεστώς κλειστής περίθαλψης. Παράλληλα, έγινε μνεία στην παρακολούθηση των εξελισσόμενων ενεργειών σχετικά με την επιδιωκόμενη ενίσχυση των δομών με μόνιμο προσωπικό, σε συνέχεια και των νόμων 4578/2018 και 4611/2019 που ψηφίσθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, για την οποία και έχει πραγματοποιηθεί η αναγκαία προετοιμασία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πράξη της διοίκησης του Α.Σ.Ε.Π. αποφασίστηκε η σύσταση ομάδων εργασίας, οι οποίες και θα επιληφθούν της επεξεργασίας των σχεδίων των προκηρύξεων σειράς φορέων του δημοσίου για τους οποίους προβλέπεται η στελέχωση τους με μόνιμο προσωπικό. Ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα και με το παραπάνω έγγραφο βρίσκονται και τα εποπτευόμενα από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών της Χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Εισάγετε το όνομά σας