Συνάντηση στη Λιβαδειά είχαν σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Θεόδωρος Δημόπουλος και η αιρετή Εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στη Στερεά Ελλάδα και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του περιφερειακού φορέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Βασιλική Λάσπη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του φορέα, περιέγραψαν τη λειτουργία των τριών αποκεντρωμένων μονάδων κοινωνικής φροντίδας, σε Λαμία, Δομοκό και Βαθύ Αυλίδας, οι οποίες λειτουργούν υπό την διοικητική εποπτεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, έγινε μνεία στην έως τώρα αγαστή συνεργασία των δύο φορέων η οποία και επιστεγάστηκε με το μνημόνιο συνεργασίας που συνυπογράφηκε στις 16-02-2018 μεταξύ του πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη και του Προέδρου του Δ.Σ. του συγχωνευμένου φορέα, κ. Θεόδωρου Δημόπουλου, αλλά και την ανακαίνιση και αποκατάσταση χώρων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας στη Λαμία (πρώην Ορφανοτροφείου Αρρένων Λαμίας) που υλοποιήθηκε μέσα στο 2018.

Φωτογραφία από την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την τεχνική υποστήριξη της δεύτερης σε ήδη σχεδιασμένες πρωτοβουλίες του πρώτου στην κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του Κέντρου. Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαμιέων και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Δημόπουλος.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο φορέων για ανάπτυξη της συνεργασίας στην κατεύθυνση αξιοποίησης μελλοντικών δυνατοτήτων, με απώτερο σκοπό την προαγωγή και προώθηση πρωτοβουλιών που έχουν εστίαση στα άτομα με αναπηρία και την εξυπηρέτηση της αναγκαιότητας μετάβασης τους από το καθεστώς της κλειστής περίθαλψης σε εκείνο που ευνοεί την καλλιέργεια ημιαυτόνομης διαβίωσης, καθώς και στους χρονίως πάσχοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Εισάγετε το όνομά σας